Jättegoda äppelpaj med vaniljkräm

Äppelträdet är fullt av fina mogna äpplen, så middagens efterrätt blev en äppelpaj med vaniljkräm. Pajen blev så fin och god...Mums, mums...




Recept: Äppelpaj med vaniljkräm

Ingredienser:
Smulig massa:
150 g smör, kallt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Vaniljkräm:
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 äggula
2 msk maizena
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
4 äpplen
2 msk strösocker
1 msk kanel

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med socker, vaniljsocker, mjöl och vatten till en smulig massa.
Lägg hälften av smulorna i en pajform 22-24 cm i diameter och grädda 7-8 minuter. Ta ut, låt svalna.
Blanda alla ingredienser till vaniljsåsen i en rostfri kastrull. sjud under omrörning tills krämen tjocknar. sjud till första bubblan innan kokning. Låt svalna.
Skala och klyfta äpplena, vänd dem i sockret med kanel.
bred ut vaniljkrämen över pajbottnen och lägg ut äppelklyftorna i ett cirkelmönster på vaniljkrämen. Strö över resten av smulorna och grädda i 30-35 minuter på nedersta falsen.
Det är också gott att servera med vaniljglass.





Kommentarer

Anonym sa…
Tack min fina Valeria för en trevlig och fashion kväll igår! Hoppas det kommer många andra i framtiden!

Beijos, Carol
Anonym sa…
Tack Val för en trevlig kväll igår! Beijos, Carol

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa