Fika med "Mjuk Chokladkaka"


En mjuk kaka är alltid uppskattat här hemma. Vi bakar mjuk chokladkaka eller sockerkaka med chokladsmak. Den är lätt och luftig. Perfekt att servera till fika.


Recept på "Mjuk Chokladkaka" 

Ingredienser:
2 st ägg
2 dl strösocker
50 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl kaffe

Gör så här:
Smörj och bröa en form. Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken.
Blanda mjölet med bakpulver, kakao samt vaniljsocker i en bunke.
Blanda i äggsmeten och smöret och rör ihop det hastigt.
Häll smeten i formen och baka i 30-40 minuter i nedre delen i ugnen.
Kontrollera att kakan är klar genom att se att den släppt formens kant eller prova med en provsticka. Provstickan ska vara torr när kakan är färdig.
Ta ut och låt kakan svalna i formen några minuter innan du stjälper upp den på ett serveringsfat.

Sikta över florsocker innan servering.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa