Banan och chokladkaka i mikro

Idag blev en kaka bakad i mikron...snabbt och enkelt!!


Recept på "Banan och chokladkaka i mikro"

Ingredienser:
100 g smör (rumstemperatur)
100 g vetemjöl
75 g strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad (smält)
2 bananer, skivade

Gör så här:
1- Rör ihop socker, ägg, vaniljsocker, mjöl och smör till en smet i en bunke. Vänd sist ner den smälta chokladen.
2- Smöra och mjola en mikro-säker kakform som rymmer 6 dl. Lägg ut bananerna i formen och häll sedan över kaksmeten.
3- Täck formen med plastfolie och grädda i mikrovågsugn på högsta effekt i 4-5 minuter. Ta omedelbart bort plastfolien och låt svalna i formen några minuter innan kakan vänds upp på ett fat .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa