"Ravioli och tomatsås med röda linser och basilikamarinerad feta"

En god och lättlagad middag med mycket smak. Ett till snabbt recept från Linas matkasse som Vi tycker om och rekommenderar. 


Recept på "Ravioli och tomatsås med röda linser och basilikamarinerad feta"

Ingredienser:


Bananschalottenlök
1/2 kruka basilika
150 g Fetaost
Krispsallad
1 burk Krossade Tomater
2 pkt  Ravioli
1 st Röd Paprika
1 förp Röda Linser
2 st Vitlöksklyfta
1 tärning Grönsaksbuljong 
2 tsk Honung 
1 msk Olja 
1 tsk Paprikapulver 
1/2 tsk  Salt 
2 krm Svartpeppar 
2 msk Tomatpuré 
1 tsk Torkad Basilika 
1 tsk Torkad Oregano 
1 dl Vatten 

Gör så här:
Koka upp rikligt med vatten till pastakoket.
Finhacka 1/2 kruka basilika och blanda med 1 vitlöksklyfta (pressad) och 1 msk olja i en skål. Smula 150 g fetaost grovt och blanda med basilikaoljan. Ställ kallt.
Finhacka 1/2 bananschalottenlök och 1 röd paprika. Fräs allt i olja i en rymlig gryta. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk tomatpuré, 1 burk krossade tomater och 1 dl vatten.
Blanda ner 2 tsk honung, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad basilika, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
Låt allt puttra under lock ca 10 min. Rör sedan ner 1 förp röda linser (sköljda och avrunna) och låt allt bli varmt.
Koka 2 pkt ravioli enligt anvisning på förpackningen. 
Servera nykokt ravioli med tomatsås och 1/2 krispsallad. Toppa med basilikamarinerad feta.

Smaklig Måltid!!

Kolla på Middagshjälpen för mer inspiration!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa