Underbart god morotssoppa!

Nu är hösten här och temperaturen har sjunkit. Middagen blir då perfekt med en tallrik fylld med varm hemlagad morotssoppa med doft av kokos, lime och basilika, helt underbart! Soppan serveras med ciabatta som man kan doppa, och det är bara att njuta av måltiden.



Recept på "Kokosdoftande morotssoppa med lime och basilika" från Linas

Ingredienser:
1/2 kruka Basilika
1 Ciabatta
1 Gul Lök
Ingefära
1 burk Kokosmjölk
250 g Körsbärstomater
1 Lime
50 g  Mandelspån
500 g Morötter
1 Röd Paprika
200 g Röda Linser
2 tärning Grönsaksbuljong
1 msk Olja
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Sambal Oelek
9 dl Vatten

Gör så här:
Värm ugnen och grädda sedan 1 ciabatta enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär 500 g morötter i slantar. Grovhacka 1 gul lök. Skala och finriv 1 bit ingefära (ca 2 msk).
Hetta upp 1 msk olja i en rymlig kastrull eller gryta och fräs löken utan att den får färg. Låt morötter, ingefära och 200 g röda linser fräsa med löken några minuter.
Tillsätt 9 dl vatten, 1 burk kokosmjölk och 2 tärning grönsaksbuljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock 10-15 min, eller tills morötterna är mjuka.
Skär 1 röd paprika i klyftor och lägg upp tillsammans med 250 g körsbärstomater i en skål. Häll upp 50 g mandelspån (1/2 påse) i en skål.
Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan. Tillsätt 1/2 tsk salt och 1/2 tsk sambal oelek. Smaka av med pressad saft från 1 lime.
Toppa soppan med mandelspån och blad från 1/2 kruka basilika, servera med bröd och grönsaker.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa