"Kladdkaka med fudgeglasyr"

Vi bara älskar kladdkaka och jag har hittat detta receptet på Kladdkaka med fudgeglasyr på icakuriren.se och den är verkligen god, dock ska jag använda mindre socker nästa gång.  Fudgeglasyr är himla gott och kan serveras till glass eller vanlig mjuk chokladkaka.


Recept på "Kladdkaka med fudgeglasyr"

Ingredienser:
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl (210 g) vetemjöl
1 dl (45 g) kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad, gärna 70 %
75 g rumsvarmt smör

Gör så här:
Smörja in en form, ca 22 centimeter i diameter, eller använda bakplåtspapper.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna lite.
Fortsätt med glasyren. Blanda vispgrädde, socker, sirap och chokladen bruten i mindre bitar i en liten kastrull. Låt koka upp och sedan puttra sakta i några minuter. Dra kastrullen från värmen och blanda ner smöret.
Låt svalna lite och häll sedan glasyren över kakan i formen. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 3 timmar.
Lossa kakan ur formen genom att skära med en kniv längs dess kant.
Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa