Auberginegratäng

Nu kör vi Linas Matkasse igen! Det är bekvämt att få mat levererat till dörren och få olika smak upplevelser, men det kostar och priset har gått upp, en matkasse med 5 middagar för 4 personer kostar nu 799sek. Vi vuxna tycker det är spännande med olika smaker och kryddor, men mina barn är inte så förtjusta på att prova nya maträtter, då är det en utmaning att få de att äta  ;-) Denna vegetariska rätt var supergod!


"Auberginegratäng med bönsallad" (från Linas Matkasse) 
Ingredienser:
1 Aubergine
1 Citron
1 ask Gräslök ( 35g från findus)
1 Gul Lök
2 x 400g burk Körsbärstomater
4 st Minibaguette 
1 Mozzarella ( ca 130g)
1/2 Röd Chili
1 påse Salladsmix
1 förp Svarta Bönor
Vitlöksklyftor 
Olivolja 
Svartpeppar 
Salt 
Socker 
1 1/2 dl Ströbröd 

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva 1 aubergine tunt. Fördela 1 tsk salt på skivorna. Lägg på en plåt och ställ åt sidan.
  3. Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs all lök i lite olivolja i en kastrull någon minut. Tillsätt 2 burk körsbärstomater, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Koka på svag värme 10-12 min.
  4. Torka bort saltet och vätskan från aubergineskivorna med hushållspapper. Ringla över olivolja och tillaga i övre delen av ugnen 10-12 min.
  5. Blanda 1 1/2 dl ströbröd, 1 ask gräslök, 3 msk olivolja och 1/2 tsk salt i en skål. Skiva 1 mozzarella tunt.
  6. Lägg hälften av ströbrödsblandningen i botten av en smord pajform. Häll på hälften av tomatsåsen och fördela aubergine och mozzarella över. Bred på resten av tomatsåsen och avsluta med resterande ströbrödsblandning.
  7. Gratinera auberginegratängen mitt i ugnen 12-15 min. Värm 1 förp minibaguette när det återstår 8 min av tillagningstiden.
  8. Finhacka 1/2 röd chili, riv skalet och pressa 2 msk saft av 1 citron. Lägg i en salladsskål och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 msk olivolja och2 krm salt. Vänd ner 1 påse salladsmix och 1 förp svarta bönor (sköljda och avrunna).
  9. Servera auberginegratäng med citrondressad bönsallad och baguette.

Kolla på Middagshjälpen.se för inspiration.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa