Marinerad fläskytterfilé med grönsaksris
Vilket underbart väder idag..soligt och varmt.
Härligt med en glas Rosé och en god middag.
Vi kör Linas matkasse här hemma och idag lagade Vi "Marinerad fläskytterfilé med grönsaksris", ganska enkel att göra och god smak :)
Härligt med en glas Rosé och en god middag.
Vi kör Linas matkasse här hemma och idag lagade Vi "Marinerad fläskytterfilé med grönsaksris", ganska enkel att göra och god smak :)
Snabbmarinerad fläskytterfilé med grönsaksris
från Linas Matkasse
INGREDIENSER
Broccoli mexicana
Fläskytterfilé
Lime
Ris
Vitlöksklyftor
Honung
Kinesisk soja
Olja
Svartpeppar
Gör så här:
1. Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackningen.
2.Riv skal av 2 lime (bara det gröna, det vita smakar beskt) och spara till punkt 6. Pressa ur
limesaften i en stor bunke och tillsätt 3/4 dl olja, 1 1/2 msk kinesisk soja, 2 tsk honung, 2
krm svartpeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor. Rör ihop till en marinad.
3. Skiva ca 600 g fläskytterfilé och skär sedan i strimlor. Vänd köttet i marinaden och låt stå.
4. Fräs 1 påse broccoli mexicana i lite olja utan att det tar färg. Häll över på en tallrik.
5.Häll ner kött och all marinad i pannan och tillaga i ca 7 minuter. När köttet är genomstekt,
tillsätt 1 1/2 dl vatten och dra pannan från plattan.
6. Blanda riset med frästa grönsaker och rivet limeskal.
7. Servera köttet i marinaden tillsammans med grönsaksris.
Smaklig måltid!
Kommentarer