Jättegoda Belgiska Våfflor

Detta recept på belgiska våfflor är jättegoda. Belgiska våfflor passar bra till brunch / mellanmål. Jag älskar dessa våfflor för att de är stora, fluffiga och har en krispig yta . Servera gärna belgiska våfflor tillsammans med bär, florsocker, grädde, sylt, mjuk vaniljglass eller varför inte med nutella ;-)




"Belgiska våfflor"


Ingredienser:

250 g margarin eller smör
2 dl  strösocker
4 tsk  vaniljsocker
5 st  ägg
ca 7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3,5 - 4 dl mjölk

Gör så här:

Du behöver ett belgiskt våffeljärn.

1. Rör smöret/margarinet pösigt.
2. Tillsätt socker, vaniljsocker och ägg och rör ihop till ett smet.
3. Rör ner mjölet och bakpulvret.
4. Tillsätt mjölken sakta under ständig omrörning.
5. Vispa ihop allt med elvisp i 2 - 3 minuter på den högsta hastigheten
6. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt.
7. Servera våfflorna med vispad grädde eller valfritt tillbehör. Jag serverar gärna med sylt, grädde, nutella och skivade banan.

Tips: Lägg aldrig knapergräddade våfflor ovanpå varandra. Då blir de snabbt mjuka.
Lägg dem bredvid varandra på ett galler så behåller de sin knaprighet.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa