laseringen av den tillfälliga kollektionen STADIGT - IKEA

Idag var jag på IKEA för laseringen av den tillfälliga kollektionen STADIGT. Alla bjöds på en fin och jättegod buffet med indisk mat. Vi lyssnade på en presentation om Ikeas samarbete med lokala entreprenör i Indien och deras arbete för att skapa den fina kollektionen med handbroderade och handvävda produkter. Kollektionen kommer att säljas i begränsad upplaga från imorgon den 8 maj 2015 på några utvalda Ikea varuhus.


STADIGT är den tredje kollektionen i begränsad upplaga som IKEA skapat tillsammans med sociala entreprenörer i Indien. I kollektionen ingår handbroderade kuddfodral och plädar samt en stor vändbar axelväska. I kollektionen ingår även handvävda puffar, kuddar, förvaringslådor och korgar i naturlig bananfiber.

Det finns många olika broderitekniker i Indien, och alla regioner har sin egen stil. Designers och produktutvecklare från IKEA samarbetar med lokala hantverkare för att utveckla mönster och produkter med traditionellt hantverk.

All vinst från försäljningen av STADIGT går till olika långsiktiga samarbetsprojekt med sociala entreprenörer runt om i världen för att stödja ekonomisk, miljömässig och social utveckling.

Säljs i begränsad upplaga från 8 maj 2015 i följande varuhus: KUNGENS KURVA, BARKARBY,
KÅLLERED, BÄCKEBOL, MALMÖ och ÄLMHULT.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

Supergoda Nutella Muffins

Chokladmuffins bakade med kokosmjöl