"Kanelbullekladdkaka"
Jag hittade det här receptet på nätet och kunde inte låta bli. Tänk att kunna äta kladdkaka och kanelbulle i ett! Då blir det Kanelbullekladdkaka. Supergod och enkel att baka. Servera gärna med vispad grädde.
"Kanelbullekladdkaka"
10–12 bitar
Ingredienser:
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering:
pärlsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna ( ta äggen sist) och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en öppningsbar- form, 22–23 cm, smörad och bröad. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.
Kommentarer