Goda Morotsscones

Vi bakade supergoda scones med morotspuré. De blir lite nyttigare än original receptet på scones. De är godast nygräddade och serveras med fördel med cream cheese och marmelad eller sylt.




Recept på "Morotsscones"

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
1⁄4 tsk salt
2,5 dl morotspuré
50 g smält Smör
1 msk sirap






Gör så här:
Sätt ugnen på 180°. 
Gör en morotspuré ( ca 4 st stora moroter)
Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel. 
Smält smöret. Blanda sen ihop morotspuré, smält smör och sirap i en skål.
Häll ner morotsblandningen i skålen med mjöl och blanda försiktigt med händerna tills du får en lite kladdig deg. Häll lite mjöl på diskbänken och vält ut degen. 
Dela den i 4 - 6 bitar ( det bero på hur stor du vill ha dina scones) och forma dem till platta kakor. Lägg kakorna på en bakplåt. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 - 18 min, eller tills sconesen har fått fin färg och är genomgräddade. Låt dem svalna ett par minuter och servera genast! 
Gärna med smör, cream cheese, marmelad eller sylt.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa