Årets glögg från Blossa 2012 - Yuzu Ingefära


Blossa har blandat åretsglögg  i 10 år och i år har Blossa smak av Yuzu (en japansk citrusfrukt) och ingefära. Det låter som en spännande kombination. Vi tycker om glögg och vi är nyfikna på att smaka åretsglögg men det känns lite för tidigt för att köpa glögg just nu, men Vi kommer säkert att köpa lite senare i år.
Blossa 2012 finns att beställa på systembolaget från den 14 september och kostar 94 kr.

                                                                     (lånad bild)

Fakta om Blossa smak av Yuzu  Ingefära:
En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.


Blossa släpper också en helt alkoholfri glögg. Den är baserad på druvjuice och alkoholfritt rödvin. Den ska finnas att köpa i mataffärer och på Systembolaget från slutet av oktober och kostar 24 kr.

                                                                         (lånad bild)

Fakta om Blossa alkoholfri:
Blossa Alkoholfri är baserad på vin, vilket gör att den behåller sin karaktär även efter att alkoholen har avlägsnats. För att runda av smaken tillsätts sedan druvjuice och socker. Slutligen kryddas den med vår klassiska kryddblandning.

Kommentarer

Ida sa…
Jag gillade verkligen årets glögg! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa