"Krämig lövbiffspanna med champinjoner"
Åh vad jag längtade efter få min matkasse från Lina. Det är så bekvämt och vi får massa inspiration och god mat:)
Jag lagade ett recept med lövbiff och champinjoner vilket var jättegott, enkel och snabbt att göra. Smaklig måltid!
Recept på "Krämig lövbiffspanna med champinjoner" ( från Lina)
Ingredienser:
4 dl råris
ca 150 g champinjoner
1/2 purjolök
ca 500 g lövbiff
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl crème fraiche
2 tsk kinesisk soja
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 gurka
150 g sockerärter
persilja
olja
Gör så här:
1. Koka 4 dl råris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skiva ca 150 g champinjoner och 1/2 purjolök (lite av det vita och lite av det gröna).
Strimla ca 500 g lövbiff.
3. Fräs köttet i lite olja några minuter, gärna lite i taget, och lägg sedan över på ett fat.
4. Tillsätt lite olja i pannan och bryn champinjoner och purjolök. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om.
5. Rör ner 3 dl vatten, 1 dl crème fraiche och 2 tsk kinesisk soja. Smula ner 1 tärning grönsaksbuljong. Låt koka ihop i ca 2 min.
6. Skär 1/2 gurka i stavar och lägg upp i en skål tillsammans med 150 g sockerärter.
7. Strö 1/2 pkt persilja över pannan och servera med råris, sockerärter och gurka.
Jag lagade ett recept med lövbiff och champinjoner vilket var jättegott, enkel och snabbt att göra. Smaklig måltid!
Recept på "Krämig lövbiffspanna med champinjoner" ( från Lina)
Ingredienser:
4 dl råris
ca 150 g champinjoner
1/2 purjolök
ca 500 g lövbiff
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl crème fraiche
2 tsk kinesisk soja
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 gurka
150 g sockerärter
persilja
olja
Gör så här:
1. Koka 4 dl råris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skiva ca 150 g champinjoner och 1/2 purjolök (lite av det vita och lite av det gröna).
Strimla ca 500 g lövbiff.
3. Fräs köttet i lite olja några minuter, gärna lite i taget, och lägg sedan över på ett fat.
4. Tillsätt lite olja i pannan och bryn champinjoner och purjolök. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om.
5. Rör ner 3 dl vatten, 1 dl crème fraiche och 2 tsk kinesisk soja. Smula ner 1 tärning grönsaksbuljong. Låt koka ihop i ca 2 min.
6. Skär 1/2 gurka i stavar och lägg upp i en skål tillsammans med 150 g sockerärter.
7. Strö 1/2 pkt persilja över pannan och servera med råris, sockerärter och gurka.
Kommentarer