Sveriges Nationaldag och " Sommarpaj"
Vi firar Sveriges Nationaldag med en fin och god " Sommarpaj".
Trevligt nationaldagsfirande!!
Recept på "Sommarpaj"
Ingredienser:
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
25 g smält smör
3 msk kesella
Fyllning:
4 dl kesella vanilj
1 l blandade bär, till ex: jordgubbar, hallon, blåbär, mm...
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Blanda havregryn, vetemjöl och socker. Tillsätt smält smör och kesella och gör en smuldeg.
Tryck ut degen i 6 små pajformar. Grädda mitt i ugnen i 10 min tills de fått fin färg. Låt svalna. Fördela vaniljkesella och bär ovanpå.
Trevligt nationaldagsfirande!!
Recept på "Sommarpaj"
Ingredienser:
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
25 g smält smör
3 msk kesella
Fyllning:
4 dl kesella vanilj
1 l blandade bär, till ex: jordgubbar, hallon, blåbär, mm...
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Blanda havregryn, vetemjöl och socker. Tillsätt smält smör och kesella och gör en smuldeg.
Tryck ut degen i 6 små pajformar. Grädda mitt i ugnen i 10 min tills de fått fin färg. Låt svalna. Fördela vaniljkesella och bär ovanpå.
Kommentarer