Jättegod "Citronkaka med färska basilikablad"
Idag ville jag baka något med citron och det blev en jättegod "Citronkaka" och för att ge en extra smak till kakan tillsätte jag färska basilikablad till smeten. Kakan doftade helt underbart och det tog bara några minuter och allt var borta ;-)) Mina barn ville inte ha kakan i början, men när de smakade, så blev det succé. Den kommer vi att baka oftare.
Recept på "Citronkaka med färska basilikablad"
Ingredienser:
175 g bakmargarin i rumstemperatur
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 citron (saften + skalen)
5-6 st stora färska basilikablad ,finhackade ( ger extra smak till kakan, men det går bra utan)
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader
Smörj och bröa en avlång sockerkaksform
Tvätta citronen och riv av skalet på ett rivjärn. Pressa saften i en skål för sig.
Vispa margarin, socker och citronskal poröst med elvisp.
Tillsätt äggen och sedan citronsaften tillsammans med de färska finhackade basilikabladen.
Sikta ner mjöl, salt och bakpulver och blanda försiktigt.
Häll smeten i formen, grädda näst längst ner i ugnen ca 40 minuter.
Kommentarer