Recept på kikärtsgryta med kokosmjölk
Vi testade ett recept på kikärtsgryta med kokosmjölk. Med alla kryddor är maten väldigt smakrik och god. Vi serverade grytan med nykokt ris och naanbröd.
"kikärtsgryta med kokosmjölk"
Ingredienser:
2 lökar
1 röd paprika
olja, till stekning
2 tsk riven ingefära
4 vitlöksklyftor, krossade
1 burk krossade tomater 400 g
1 dl kokosmjölk
1 ½ tsk salt
1 nypa svartpeppar
400 g kikärtor (1 burk)
60 g färsk spenat
Kryddblandning:
½ tsk chili
½ tsk koriander
½ tsk spiskummin
1 lagerblad
½ tsk cayennepeppar
Till servering:
ris, naanbröd
Gör så här:
Hacka lök och paprika och stek i olja i en stor stekpanna på hög medelvärme tills löken är mjuk. Häll ner riven ingefära, krossad vitlök och kryddblandningen i stekpannan.
Rör om och låt fräsa i ca 1 minut.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, salt och peppar.
Sänk värmen till låg medelvärme och låt puttra i 10 minuter så att alla smaker sätter sig.
Tillsätt sedan kikärtor och spenat och fortsätt puttra i ca 3 minuter till.
Servera med basmatiris eller varmt naanbröd!
Kommentarer