Silviakaka med kräm och kokos
En saftig kaka med kräm och kokos. Riktigt gott!
"Silviakaka"
Ingredienser:
Sockerkaka:
3 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten
Kräm:
150 g smör
1,5 dl socker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
Garnering:
kokosflingor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet och bakpulvret.
Häll smeten i långpanna (en form på cirka 30 x 24 cm) - med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader, 20-30 min. Kolla med sticka att smeten stannat.
Låt kakan svalna.
Koka ihop krämen i en kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning.
Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
Servera och njut!
Kommentarer