Äppelsockerkaka
En mycket god och saftig sockerkaka med äpple och kanel. Rivna äpplen i smeten gör kakan extra saftig och smakrik. Rekommenderas.
Äppelsockerkaka
(Ca 12 bitar)
Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl eller ( 1 ½ dl vetemjöl + 2 dl havregrynsmjöl (Havregrynsmjöl gör man
enkelt själv genom att mixa det i en mixer )
2 normalstora äpplen, rivna
florsocker till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör och mjölk i äggblandningen. Rör ihop allt till en slät smet.
3. Skala och riv äpplena. Rör ner dem i smeten.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–45 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra på lite florsocker före servering. Ät den gärna med vaniljsås eller en klick grädde.
Äppelsockerkaka
(Ca 12 bitar)
Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl eller ( 1 ½ dl vetemjöl + 2 dl havregrynsmjöl (Havregrynsmjöl gör man
enkelt själv genom att mixa det i en mixer )
2 normalstora äpplen, rivna
florsocker till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör och mjölk i äggblandningen. Rör ihop allt till en slät smet.
3. Skala och riv äpplena. Rör ner dem i smeten.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–45 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra på lite florsocker före servering. Ät den gärna med vaniljsås eller en klick grädde.
Kommentarer