Äppelsockerkaka

En mycket god och saftig sockerkaka med äpple och kanel. Rivna äpplen i smeten gör kakan extra saftig och smakrik. Rekommenderas.



Äppelsockerkaka 
(Ca 12 bitar)

Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl  eller  ( 1 ½ dl vetemjöl + 2 dl havregrynsmjöl (Havregrynsmjöl gör man
 enkelt själv genom att mixa det i en mixer )
2 normalstora äpplen, rivna
florsocker till garnering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.

2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör och mjölk i äggblandningen. Rör ihop allt till en slät smet.

3. Skala och riv äpplena. Rör ner dem i smeten.

4. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–45 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra på lite florsocker före servering. Ät den gärna med vaniljsås eller en klick grädde.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa