Jättegod Äppelkladdkaka
En jättegod äppelkladdkaka som är enkel att göra. Med rivna äpplen i smeten blir kakan extra saftig och god. Perfekt till fikat med en klick vispad grädde.
Äppelkladdkaka
(10-12 bitar)
Ingredienser
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl eller 3 dl mjölmix glutenfri
2 - 3 äpplen
kanel
florsocker (till garnering)
175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl eller 3 dl mjölmix glutenfri
2 - 3 äpplen
kanel
florsocker (till garnering)
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl (eller mjölmix glutenfri). Rör ihop allt till en smet.
- Skala och riv äpplena.
- Rör ner de rivna äpplena i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel.
-Grädda kakan mitt i ugnen i 20–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna innan servering.
-Pudra kakan med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
- Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl (eller mjölmix glutenfri). Rör ihop allt till en smet.
- Skala och riv äpplena.
- Rör ner de rivna äpplena i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel.
-Grädda kakan mitt i ugnen i 20–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna innan servering.
-Pudra kakan med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Kommentarer