Recept på Morotskaka
Vi har bakat en jättegod morotskaka. Morotskakan är en riktig kakklassiker och väl uppskattat av alla här hemma. Frostingen är god, men man kan göra kakan utan dem och bara pudra över florsocker före servering. Det är också gott!
Morotskaka
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finrivna morötter (finrivna för bästa och saftigast resultat.)
1 dl rapsolja
smör till formen
Glasyr ( optional)
300 g färskost (rumstemperatur)
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°grader.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en annan bunke.Tillsätt rapsoljan och de rivna morötterna.
Rör ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Kontrollera med en provsticka om morotskakan är färdig.
Ta ut och låt morotskakan svalna. Lägg kakan på ett fat.
Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen ( glasyr).
Glasyr (optional):
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp i några minuter tills det blivit en jämn och fluffig smet. Bred glasyren över kakan.
Kommentarer