Blomkålssoppa med kassler !
Här kommer ett recept på en soppa som jag tycker är väldigt god, lätt att laga och hälsosam.
Enligt "Institutet för hälsa och välfärd", blomkål innehåller 11% fett,31% protein, 37%kolhydrater och 18% fiber.
Blomkålssoppa med kassler !
Ingredienser:
1st blomkålshuvud ( ca 900g)
1msk olivolja
1st lök
1st köttbuljongtärning
9dl vatten
1,5dl grädde
1tsk salt
vitpeppar
svartpeppar
muskotnöt
Tillbehör:
kassler
olivolja
bröd
Gör så här:
Skölj och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min.Tillsätt vattnet och koka blomkålen under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt, vitpeppar, svartpeppar och moskotnöt.
Fritera kassler i små bitar i olivolja.Fördela soppan i skålar. Toppa med kasslerbitarna. Servera soppan med bröd.
Enligt "Institutet för hälsa och välfärd", blomkål innehåller 11% fett,31% protein, 37%kolhydrater och 18% fiber.
Blomkålssoppa med kassler !
Ingredienser:
1st blomkålshuvud ( ca 900g)
1msk olivolja
1st lök
1st köttbuljongtärning
9dl vatten
1,5dl grädde
1tsk salt
vitpeppar
svartpeppar
muskotnöt
Tillbehör:
kassler
olivolja
bröd
Gör så här:
Skölj och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min.Tillsätt vattnet och koka blomkålen under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt, vitpeppar, svartpeppar och moskotnöt.
Fritera kassler i små bitar i olivolja.Fördela soppan i skålar. Toppa med kasslerbitarna. Servera soppan med bröd.
Kommentarer
Soppan smakade fint, kompletterade med lite parmesan och extra fond!
//Rickard Nilsson