Smulpaj med äpple och kanel !!
Våra äppelträd har massor med äpplen, så Idag bakar Vi "Smulpaj med äpple och kanel" till efterrätt, enkelt och jättegott!!
Smulpaj med äpple och kanel
Ingredienser:
100 g smör
3 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
Fyllning:
4 dl äppelklyftorna
3 tsk kanel
1/2 dl strösocker
Till servering:
lättvispad grädd, vaniljsås eller glass är supergott till.
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.(smuldegen)
Skär äpplena i klyftor. Blanda ihop med kanel och strösocker.
Smöra en ugnssäker form. Bred ut äppelklyftorna blandade med kanel och socker. Strö över smuldegen.
Grädda pajen på 200-225 grader i ca 15-20 minuter, tills äpplena är mjuka och allt fått fin färg.
Servera med vaniljglass!
Smulpaj med äpple och kanel
Ingredienser:
100 g smör
3 msk strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
Fyllning:
4 dl äppelklyftorna
3 tsk kanel
1/2 dl strösocker
Till servering:
lättvispad grädd, vaniljsås eller glass är supergott till.
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.(smuldegen)
Skär äpplena i klyftor. Blanda ihop med kanel och strösocker.
Smöra en ugnssäker form. Bred ut äppelklyftorna blandade med kanel och socker. Strö över smuldegen.
Grädda pajen på 200-225 grader i ca 15-20 minuter, tills äpplena är mjuka och allt fått fin färg.
Servera med vaniljglass!
Kommentarer