Kokosdoftande Kyckling Thaigryta
Detta recept är lätt att laga, doftar gott och smakar underbart. Kombinationen mellan kycklinggryta, ris och spenat avsmakat med lime är perfekt. Receptet är lagat med kycklingfärs, men det går bra att använda kycklingfiléer i små bitar också.
Recept på "Kokosdoftande Kyckling Thaigryta " ( från Tastelines Matkasse)
Ingredienser:
Gryta
ca 500 g kycklingfärs
1/2 purjolök
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1/2 chilipeppar
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
1 tsk honung
400 g kokosmjölk
1 ask spenat
salt och svartpeppar
olivolja
Tillbehör
Ris
1 lime i klyftor
Gör så här:
Gryta: Finstrimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipepparn.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök, ingefära och chili hastigt, tillsätt kycklingfärsen och låt den bli helt genomstekt. Tillsätt fisksås, soja, honung och kokosmjölk och låt de puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sköljd spenat.
Servera grytan med ris och limeklyftor.
Kolla på Middagshjälpen.se för mer inspiration.
Recept på "Kokosdoftande Kyckling Thaigryta " ( från Tastelines Matkasse)
Ingredienser:
Gryta
ca 500 g kycklingfärs
1/2 purjolök
1 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1/2 chilipeppar
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
1 tsk honung
400 g kokosmjölk
1 ask spenat
salt och svartpeppar
olivolja
Tillbehör
Ris
1 lime i klyftor
Gör så här:
Gryta: Finstrimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipepparn.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök, ingefära och chili hastigt, tillsätt kycklingfärsen och låt den bli helt genomstekt. Tillsätt fisksås, soja, honung och kokosmjölk och låt de puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sköljd spenat.
Servera grytan med ris och limeklyftor.
Kolla på Middagshjälpen.se för mer inspiration.
Kommentarer