Ugnspannkaka med bär och grädde
Barnen var sugna på pannkaka och då blev ett recept på ugnspannkaka, lätt att göra och gott ;-)
Pannkakan serverades med bär och grädde.
"Ugnspannkaka"
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 krm salt
smör till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll mjölet ner i en skål. Mätt upp mjölken och häll ner hälften av den i skålen. Vispa till en slät smet. Rör ner resten av mjölken.
Knäck äggen och vispa ner dem i smeten. Rör ner salt.
Smörj på smörpapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Häll i smeten och grädda pannkakan tills den fått fin färg, ca 20 min.
Ta ut plåten ur ugnen och låt den svalna. Skär pannkakan i stora bitar och servera med färska bär, frukt i bitar, sylt och grädde.
Kolla på Middagshjälpen.se för inspiration.
Pannkakan serverades med bär och grädde.
"Ugnspannkaka"
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1 krm salt
smör till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll mjölet ner i en skål. Mätt upp mjölken och häll ner hälften av den i skålen. Vispa till en slät smet. Rör ner resten av mjölken.
Knäck äggen och vispa ner dem i smeten. Rör ner salt.
Smörj på smörpapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Häll i smeten och grädda pannkakan tills den fått fin färg, ca 20 min.
Ta ut plåten ur ugnen och låt den svalna. Skär pannkakan i stora bitar och servera med färska bär, frukt i bitar, sylt och grädde.
Kolla på Middagshjälpen.se för inspiration.
Kommentarer