Idag är det våffeldagen - recept på "Våffelsmet"

Idag är det våffeldagen och vi firar med frasiga våfflor på egen smet till efterrätt. De är jättegoda! Servera med sylt eller hallon och nyvispad grädde. Pudra gärna över lite florsocker.



"Våffelsmet"


Ingredienser ( 4 Portioner )
125 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten
1 tsk vaniljsocker


Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet och smörja med smör innan du gräddar våfflorna.
Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.

Tips: Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.

Kolla på Middagshjälpen.se för inspiration.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa