Ananaspaj
Jag har bakat en härligt fräsch och god ananaspaj. Efter en fin middag serverade jag denna fina paj som doftar underbart! Jag spred ut rostade kokosflingor på halva pajen. Det var en lyckad kombination ;-)
"Ananaspaj"
Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
350-450 g krossad ananas
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter.
Fyllning:
Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
Servera pajen ljummen eller kall.
Servera gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Kolla på Middagshjälpen.se för inspiration.
"Ananaspaj"
Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 ägg
2 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
350-450 g krossad ananas
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter.
Fyllning:
Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter.
Servera pajen ljummen eller kall.
Servera gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Kolla på Middagshjälpen.se för inspiration.
Kommentarer