"Vinbärskaka med valnötter"
En härlig saftig kaka med vinbärssaft och valnötter. Perfekt för höstens fika.
Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014.
Recept på "Vinbärskaka med valnötter"
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl konc svartvinbärssaft
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g valnötter
smör och ströbröd till formen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en bakform, ca 11⁄2 liter.
Vispa smör och socker luftigt med elvisp, ca 2 minuter.
Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda ner saften.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen och tillsätt valnötterna i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formen.
Grädda kakan
i mitten av ugnen ca 50 minuter.
Kommentarer