Idag firar vi farsdag med en smarrig gräddetårta!
Idag bakade Vi en fin tårta till farsdag. Det blev en gräddetårta dekorerad med jordgubbar och hallon...mumms... Det är lätt att baka egen tårtbotten. Tårtan blir luftig och mycket godare än den man köper på affärren. (recept från Buffé )
Grattis alla pappor!
"Tårtbotten"
Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp ca 3 minuter.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke.
Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt svalna helt.
Fyll och dekorera tårtbottnen på valfritt sätt,
För mer inspiration och tips kolla på Middagshjälpen!
Kommentarer