Pepparkaksdeg

Vi tycker att baka pepparkakor, och det är ett julnöje för oss, med hela familjen runt bordet och många olika pepparkaksformar, blir alltid rolig. Receptet på pepparkakorna kommer från Milda och degen passar till spröda och goda pepparkakor.
God Jul!!


Recept på Pepparkakor

Ingredienser:
200 g bakmargarin i folie
2,5 dl strösocker
1 dl ljus eller mörk sirap
2 tsk kanel, malen
1 tsk nejlikor, malda
2 tsk ingefära, malen
2 tsk pomeransskal, malda
2 tsk bikarbonat
0,5 dl vatten
1 ägg
8-9 dl vetemjöl (480-540 g)

Gör så här:
1. Lägg margarin, socker, sirap och kryddor i en kastrull.
2. Värm ingredienserna försiktigt tills margarinet har smält. Låt blandningen svalna.
3. Lös upp bikarbonat i vatten och tillsätt det till blandningen.
4. Rör ner ägg och blanda i mjöl.
5. Täck med aluminiumfolie och låt degen vila på svalt ställe över en natt.

Nästa dag
6. Sätt ugnen på 175 °C. Kavla ut degen tunt, ca 2 mm, på mjölat bakbord och tag ut kakor med mått.
7. Lägg jämnstora pepparkakor på smorda eller bakplåtspapperklädda plåtar.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen 6-8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.




Glasyr
Blanda florsocker med några droppar vatten och rör ihop till en jämn smet. En mer hållbar glasyr får du genom att blanda florsocker med äggvita. Rör ihop 2 dl florsocker med 1/2 äggvita och några droppar ättikssprit. Gör en strut av smörpapper. Fyll struten med glasyren, klipp ett litet hål i yttersta spetsen och spritsa på pepparkakorna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa