Wienernougat....mumms!!!

Förra året provade Vi på hemmagjorda wienernougat och jag måste säga att det är värt att göra. Det är enkel och gott!! Här kommer recept så ni kan prova själva!



Wienernougat

Ingredienser:
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Gör så här:
Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.
finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.
Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Vik ner bakplåtspapperet så att det omsluter chokladmassan. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa