Julkalendern 2012 - Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst

Idag börjar SVT Julkalendern 2012 visas på TV. Varje år sitter Vi framför TVn och tittar på julkalendern. Det är alltid uppskattat av barnen som mycket nyfiket följer historien .  Julkalendern 2012 heter Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst. Det har gått 16 år sedan familjen Olsson flyttade in på slottet Greveholm och äventyret från den första julkalendern utspelade sig. Nu har barnen Olsson hunnit bli vuxna och familjen har för länge sedan flyttat från slottet. En ny familj kommer till slottet Greveholm. Där bor fortfarande spökena Jean och Staffan.



Den nya familjen består av mamma Kicki (Sanna Persson Halapi), pappa Stig (Rikard  Ulvshammar), och de två barnen Saga (Saga Petersson), storasystern som gillar ”den mörka sidan”, det vill säga vampyrer och spöken. Lillebror Benny (Axel Paulander) är en väldigt aktiv kille som älskar sin ökenråtta Peggy, men som är mörkrädd och avskyr blotta tanken på spöken.  
Mamman, karriärkvinnan Kicki, vill genast börja renovera och föreställer sig redan som grevinna på slottet. Pappa Stig är den som ska utföra renoveringen, trots att han har tummen mitt i handen. Egentligen vill han mest sitta och skriva på sin deckarroman.  
Spöket Jean spelas återigen av Sven Ahlström och Spöket Staffan av Pierre Lindstedt. 

Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst är en fristående uppföljare till succén Mysteriet på Greveholm som sändes som julkalender 1996.


Julkalendern sänds i SVT World från 1 december till och med 24 december. 

Vardagar kl 07.15, 18.45 samt  00.30 CET.  
Helger samt Julafton kl  08:45, 18:45 samt  00.30 CET. 
(Med reservation för ändringar).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa