Wienernougat
Recept på busenkel " wienernougat" som smakar jättegott.
Recept på "Wienernougat"
Ingredienser:
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Gör så här:
1-Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
2-Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg när dem i glasskålen.
3-Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.
4-Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar.
Recept på "Wienernougat"
Ingredienser:
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Gör så här:
1-Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.
2-Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg när dem i glasskålen.
3-Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.
4-Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Låt stelna några timmar, gärna till dagen efter, innan du skär wienernougaten i bitar.
Kommentarer