Lättpanerad kalkonfilé och klyftpotatis
Ytterligare en god middag från Linas matkasse och Vi är nöjda.
Kalkonfilén var god och saftig, såsen var också god och kombination var perfekt, tycker Vi :-)
Recept på "Lättpanerad kalkonfilé med choronsås och klyftpotatis" ( från Lina)
Ingredienser:
900 g Potatis
250 g Morötter
250 g Broccoli
1 dl Crème fraiche
ca 600 g Kalkonfilé
1 tärning Kycklingbuljong
1 tsk Salt
1 msk Smör
2 krm Svartpeppar
2 msk Tomatpuré
1 msk Torkad dragon
1 dl Vetemjöl
Olja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2.Skär 900 g potatis i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och strö på lite salt.
Rosta i ugnen i ca 30 min.
3.Skala och skär 250 g morötter i stavar. Skär 250 g broccoli i buketter. Koka morötterna
lagom mjuka. Låt broccolin koka med de 3 sista minuterna.
4.Choronsås: smält 1 msk smör i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och vispa ner 2 msk vetemjöl. Rör sedan ner 3 dl vatten, lite i taget.
5.Tillsätt 1 tärning kycklingbuljong, 2 msk tomatpuré, 1 dl crème fraiche och 1 msk torkad dragon. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka några minuter. Håll varm till servering.
6. Blanda 1 dl vetemjöl, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar på en tallrik.
7.Skär ca 600 g kalkonfilé i 1-2 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i mjölblandningen och stek i olja på medelvärme, 2-3 min per sida.
8. Servera kalkonfilén med klyftpotatis, choronsås och kokta grönsaker.
Kommentarer