Vegetarisk linsgryta med mango och yoghurt
En god middag med en kryddig vegetarisk gryta med röda linser som serveras med ris, mm.Den passar bra i denna vintertid. Barnen tyckte att det var för starkt, så nästa gång ska jag göra linsgrytan mildare och ta mindre av cayennepeppar och ingefära.
Recept på "Indisk linsgryta med mango och yoghurtklick" (från Lina)
Ingredienser:
1 st Gul lök
2 msk Ingefära
300 g Morötter
ca 1/2 Gurka
200 ml Kokosmjölk
1 burk Krossade tomater
1 pkt Mango
1 1/2 dl Matyoghurt
3 dl Torkade röda linser
3 st Vitlöksklyftor
2 krm Cayennepeppar
2 tsk Paprikapulver
1 tsk Salt
3 tsk Spiskummin
2 tsk Torkad koriander
Ris
Olja
Gör så här:
1.Grovhacka 1 gul lök. Skala och finriv 2 msk ingefära. Skala och skär 300 g morötter i 1 cm stora tärningar.
2. Koka 4 portioner ris.
3. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, ingefära och 3 vitlöksklyftor (pressade).
4.Tillsätt 3 tsk spiskummin, 2 tsk torkad koriander, 2 tsk paprikapulver, 2 krm cayennepeppar och 1 tsk salt.
5.Häll ner morötter, 3 dl torkade röda linser, 4 dl vatten, 1 burk krossade tomater och ca 200 ml kokosmjölk. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i ca 15 min.
6.Tärna 1/2 gurka. Lägg upp gurka, 1 pkt mango (tinad) och 1 1/2 dl matyoghurt i skålar.
7.Servera linsgrytan med kokt ris, gurka, mango och en klick yoghurt.
Smaklig måltid!
Recept på "Indisk linsgryta med mango och yoghurtklick" (från Lina)
Ingredienser:
1 st Gul lök
2 msk Ingefära
300 g Morötter
ca 1/2 Gurka
200 ml Kokosmjölk
1 burk Krossade tomater
1 pkt Mango
1 1/2 dl Matyoghurt
3 dl Torkade röda linser
3 st Vitlöksklyftor
2 krm Cayennepeppar
2 tsk Paprikapulver
1 tsk Salt
3 tsk Spiskummin
2 tsk Torkad koriander
Ris
Olja
Gör så här:
1.Grovhacka 1 gul lök. Skala och finriv 2 msk ingefära. Skala och skär 300 g morötter i 1 cm stora tärningar.
2. Koka 4 portioner ris.
3. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, ingefära och 3 vitlöksklyftor (pressade).
4.Tillsätt 3 tsk spiskummin, 2 tsk torkad koriander, 2 tsk paprikapulver, 2 krm cayennepeppar och 1 tsk salt.
5.Häll ner morötter, 3 dl torkade röda linser, 4 dl vatten, 1 burk krossade tomater och ca 200 ml kokosmjölk. Koka upp och låt koka under lock på svag värme i ca 15 min.
6.Tärna 1/2 gurka. Lägg upp gurka, 1 pkt mango (tinad) och 1 1/2 dl matyoghurt i skålar.
7.Servera linsgrytan med kokt ris, gurka, mango och en klick yoghurt.
Smaklig måltid!
Kommentarer