Underbart god nektarinpaj !

Vi tycker om paj och ville prova på att göra en paj med nektarin. Det blev en jättegod paj med underbar doft och smak. Jag kan verkligen rekommendera denna paj till eftermiddags fika eller som en lyxig efterrätt med en kula glass till.





Recept på "Nektarinpaj"

2/3 kopp strösocker
4 msk vetemjöl
1 tsk mald kanel
1 kopp vispgrädde
1/4 tsk vaniljsocker
5 nektariner
1 recept på smördeg

Smördeg:
4 dl vetemjöl
100 g smör, kallt och skuret i kuber
4 msk kallt vatten

Gör så här...smördeg:
Sikta ner mjölet i en bunke. Tillsätt smör och blanda med fingertopparna till en smulig massa.Tillsätt kallt vatten och knåda till en deg. Svep in degklumpen i plastfolie och förvara i kylskåp i 30 minuter före användning.

Gör så här...paj:
Värm ugnen till 200 grader.
Kavla ut smördegen så att den passar i formen. Tryck ut degen i formen. (24 cm)
Blanda socker, mjöl, kanel, grädde och vaniljsocker. Ställ åt sidan.
Skölj nektarinerna, skär de i halvor och ta bort gropar. Placera halvor i pajskalet med den skurna sidan nedåt. Häll gräddblandningen runt nektariner.
Grädda i 200 grader i ca 35 till 40 minuter. Låt pajen svalna, pudra ev över lite florsocker och servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Smaklig Måltid!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

Saftiga "Chokladbollar "

Chokladmuffins bakade med kokosmjöl