Kanelbullens dag!

Idag är det kanelbullens dag och Vi bakar ett recept gammaldags kanelbullar. Det luktar så gott här hemma och det är så himla gott med nybakade bullar.
Receptet Vi följer kommer från vetemjölspaketet.
Ha en trevlig kanelbullens dag...fylld med goda bullar!!!




Gammaldags Kanelbullar

Ingredienser:
150g margarin
5 dl mjölk
50g jäst
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
13 dl vetemjöl

Fyllning:
50g margarin
1 dl socker
1 msk kanel

Pensling:
1 st uppvispat ägg
2 tsk vatten

Garnering:
pärlsocker

Gör så här:
1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
2. Finfördela jästen i en degskål. Häll degvätskan i skålen och rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen.
4. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper degskålen. Låt degen jäsa i skålen, övertäckt med bakduk, i ca 40 minuter.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar som kavlas ut till två avlånga kakor.
6. Bred på margarinet. Strö över socker och kanel. Rulla ihop.
7. Dela varje rulle i 20 bitar. Lägg dem i pappersformar på plåtar. Låt jäsa övertäckta med bakduk ca 40 minuter.
8. Pensla och garnera. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader i 6-8 minuter. Låt bröden svalna på galler övertäckta med bakduk!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa