My lovely cupcakes!
Jag hittade det här receptet på cupcakes för länge sedan och blev förtjust i det. För mig är det väldigt avkopplande att vara i köket och baka. När det är tid för fika, finns det inget godare än en kaffelatte och en god kärleksfullt hemmbakad cupcake.
Recept på My lovely cupcakes!!
Ingredienser:
cupcakesmet
3 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl filmjölk
1,5 dl matolja
ca 30 stycken hallon
Frosting
100 g smör
200 g philadelphiaost
225 g florsocker
saften från 1/2 citron
ca 70 g hallon
Gör så här: (ca 15 stycken)
Vispa socker, olja och ägg till en jämn smet, cirka 3 minuter med elvisp.
Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten.
Blanda väl de torra ingredienserna i äggsmeten och rör i filmjölken.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll sedan formarna till två tredjedelar.
Lägg i ett par hallon i varje form.
Grädda i mitten av ugnen i 185 grader i cirka 13 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Låt dem svalna.
Frosting med hallon
Rör smöret och philadelphiaosten mjukt med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.
Tina hallonen om de är frysta och rör ner dem i frostingen tillsammans med citronsaft. Vispa i cirka 5 minuter på medelhastighet tills den har en luftig och fast konsistens.
Spritsa ut krämen på dina cupcakes.
Variera dina cupcakes med olika frostings, dekorationer, bär och strössel.
Recept på My lovely cupcakes!!
Ingredienser:
cupcakesmet
3 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl filmjölk
1,5 dl matolja
ca 30 stycken hallon
Frosting
100 g smör
200 g philadelphiaost
225 g florsocker
saften från 1/2 citron
ca 70 g hallon
Gör så här: (ca 15 stycken)
Vispa socker, olja och ägg till en jämn smet, cirka 3 minuter med elvisp.
Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smeten.
Blanda väl de torra ingredienserna i äggsmeten och rör i filmjölken.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll sedan formarna till två tredjedelar.
Lägg i ett par hallon i varje form.
Grädda i mitten av ugnen i 185 grader i cirka 13 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. Låt dem svalna.
Frosting med hallon
Rör smöret och philadelphiaosten mjukt med en elvisp och tillsätt florsockret lite i taget.
Tina hallonen om de är frysta och rör ner dem i frostingen tillsammans med citronsaft. Vispa i cirka 5 minuter på medelhastighet tills den har en luftig och fast konsistens.
Spritsa ut krämen på dina cupcakes.
Variera dina cupcakes med olika frostings, dekorationer, bär och strössel.
Kommentarer