Gott recept på "Tomatkokt matvete med grilloumiost"
Enkel mat att laga och god smak. Det här receptet från Lina är väldigt gott, tycker Vi. Nu på sommaren kan man grilla Grilloumiost och grönsaker och servera med Tomatkokt matvete, det blir smaskens :-)
Recept på "Tomatkokt matvete med ugnsgrillad paprika och grilloumi" (från Lina)
Ingredienser:
2 pkt Grilloumiost
2 st Gröna paprikor
1 st Gul lök
1 st Gul paprika
3 dl Matvete
3 dl Passerade tomater
1/2 kruka Persilja
1/2 knippe Salladslök
1 tärning Kycklingbuljong
2 msk Tomatpuré
1/2 tsk Torkad timjan
2 st Vitlöksklyftor
Olja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
1-Sätt ugnen på 225 grader.
2-Klyfta 1 gul paprika och 2 gröna paprikor. Lägg i en ugnsform och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
3-Finhacka 1 gul lök och fräs i olja i en gryta. Tillsätt 3 dl passerade tomater, 6 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong, 2 msk tomatpuré och 2 vitlöksklyftor (pressade). Låt koka upp.
4-Rör ner 3 dl matvete, 1/2 tsk torkad timjan, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Sänk värmen och låt koka i ca 15 min. Rör om några gånger under tiden.
5-Skiva 2 pkt grilloumiost och stek någon minut per sida i lite olja. Krydda med 2 krm svartpeppar.
6-Finhacka 1/2 knippe salladslök och 1/2 kruka persilja och strö över matvetet.
7-Servera grilloumin till tomatkokt matvete och ugnsgrillad paprika.
Smaklig Måltid!!
Recept på "Tomatkokt matvete med ugnsgrillad paprika och grilloumi" (från Lina)
Ingredienser:
2 pkt Grilloumiost
2 st Gröna paprikor
1 st Gul lök
1 st Gul paprika
3 dl Matvete
3 dl Passerade tomater
1/2 kruka Persilja
1/2 knippe Salladslök
1 tärning Kycklingbuljong
2 msk Tomatpuré
1/2 tsk Torkad timjan
2 st Vitlöksklyftor
Olja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
1-Sätt ugnen på 225 grader.
2-Klyfta 1 gul paprika och 2 gröna paprikor. Lägg i en ugnsform och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
3-Finhacka 1 gul lök och fräs i olja i en gryta. Tillsätt 3 dl passerade tomater, 6 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong, 2 msk tomatpuré och 2 vitlöksklyftor (pressade). Låt koka upp.
4-Rör ner 3 dl matvete, 1/2 tsk torkad timjan, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Sänk värmen och låt koka i ca 15 min. Rör om några gånger under tiden.
5-Skiva 2 pkt grilloumiost och stek någon minut per sida i lite olja. Krydda med 2 krm svartpeppar.
6-Finhacka 1/2 knippe salladslök och 1/2 kruka persilja och strö över matvetet.
7-Servera grilloumin till tomatkokt matvete och ugnsgrillad paprika.
Smaklig Måltid!!
Kommentarer