Nudlar med kalkon

Nudlar med stekt kalkon och härlig doft av ingefära, lime och koriander. Middagen var ganska god och detta recept ska Vi säkerligen göra igen. 



Recept på "Koriander- och ingefärsdoftande nudelsallad med kalkon" (från Lina)

Ingredienser:
250 g Broccoli
Ingefära
ca 600 g Kalkonovanlår
1 kruka Koriander
1 st Lime
250 g Morötter
1 st Rödlök
1/2 knippe Salladslök
Solroskärnor
300 g Äggnudlar
1 1/2 msk Honung
2 msk Kinesisk soja
1/2 tsk Sambal oelek
2 st Vitlöksklyftor
Olja

Gör så här:
1-Skala och finriv 1 bit ingefära (ca 2 msk) och lägg i en skål. Blanda ner rivet skal och pressad saft från 1 lime, 2 msk kinesisk soja, 1 msk olja, 1 1/2 msk honung och 1/2 tsk sambal oelek.
2-Koka 300 g äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan nudlarna i kallt vatten.
3-Skär 250 g broccoli i buketter och finstrimla roten. Klyfta 1 rödlök. Strimla 1 kruka koriander och 1/2 knippe salladslök. Skala 250 g morötter och fortsätt sedan att hyvla långa remsor med skalaren.
4-Skär bort skinnet och strimla sedan ca 600 g kalkonovanlår i ca 1 cm breda strimlor.
5-Stek kalkonen i 2 msk olja i en het rymlig stekpanna eller wok, tills kalkonen är genomstekt.
6-Tillsätt broccoli, rödlök och 2 vitlöksklyftor (pressade). Fräs i 2-3 min. Blanda ner 2 msk av sojadressingen och 1 msk vatten och stek i ytterligare 1 min.
7-Vänd ner i pannan: kokta kalla nudlar, morotsremsor, salladslök, koriander och resten av sojadressingen.
8-Strö 1/2 förp solroskärnor över nudelsalladen och servera direkt.

Smaklig måltid!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa