"Stekt koljafilé "


Denna vecka Vi kör Linas Matkasse igen. Vi lagade Stekt koljafilé med kaprisyoghurt och rödbetor, med den var inte så populärt hos barnen. För mig den var ok, dock ej det bästa recept jag lagat från Lina.



Recept på "Stekt koljafilé med kaprisyoghurt och rödbetor" ( från Lina )

Ingredienser:
1 burk Kapris (46 g)
3 st Kokta rödbetor
ca 600 g Koljafilé
2 dl Matlagningsyoghurt
3 dl Matvete
1 st Rödlök
1 tärning Kycklingbuljong
3/4 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
Vetemjöl
Smör

Gör så här:
1-Koka 3 dl matvete enligt anvisning på förpackningen, men använd 1 tärning kycklingbuljong istället för salt.
2-Strimla 1 rödlök och blanda med 1 burk kapris, avrunnen, och 2 dl matlagningsyoghurt. Smaka av med svartpeppar. Ställ kallt.
3-Klyfta ca 500 g kokta rödbetor och lägg upp i en skål.
4-Skär ca 600 g koljafilé i portionsbitar. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
5-Vänd fisken i vetemjöl. Stek på medelvärme i smör, några minuter på varje sida.
6-Servera den nystekta fisken med matvete, kaprisyoghurt och rödbetor.

Smaklig Måltid!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa