Goda Pannkakor till middag!

Idag var barnen sugna på att äta pannkakor till middag och så blev det. Hem nygräddade pannkakor och de blev väldigt goda. 
Min son ville ha choklad pannkakor, så när det var lite smet kvar, mixad vi i några skedar med oboj choklad och de blev också bra.



Recept på Pannkakor

Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl 
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g margarin eller smör

Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.

Om man vill kan man smälta fettet och röra ner det i smeten så behövs det inget extra fett vid gräddningen. Annars smälter man en bit i taget i stekpannan mellan pannkaksgräddningarna.

Hetta upp stekpannan på medelhög effekt, häll i 0,5 - 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna man har och hur tunna pannkakor man vill ha. Man får prova dig fram.När man hällt på smeten, ta upp stekpannan och vinkla den så att smeten rinner ut över hela stekpannans yta.

När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända och grädda andra sidan. Färgen ska vara ljust guldbrun.Lägg upp pannkakorna på ett fat och grädda nästa pannkaka.

Glöm inte röra om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.

Servera pannkakorna med sylt, vispgrädde, bär, riven frukt, keso , mm.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa