R.E.D.D. Free-kampanj från HPV-vaccin.se

R.E.D.D. Free kör igen en kampanj med HPV-vaccin.se och det är viktigt att alla får information om HPV-virus och hur man kan skydda sig mot det.


Visst du att det är helt gratis för alla tjejer under 27 år i Stockholm att vaccinera sig mot HPV. Så du som är under 27 år passa på och du som är över, tipsa din dotter eller väninna! Här kan du läsa mycket mer om HPV och HPV-vaccinet!

Vad är HPV?
HPV är världens vanligaste sexuellt överförbara virus och man räknar med att ca 8 av 10 smittas någon gång i livet. En HPV-infektion kan orsaka cellförändringar på livmoderhalsen, som i sin tur kan leda till cancer.

HPV-vaccin kan användas långt upp i vuxen ålder – det är därför det är gratis ända upp till 27 års ålder. Vaccinet skyddar mot de HPV-typer som orsakar 70 % av all livmoderhalscancer och 90 % av all kondylom.    

Könsvårtor, kondylom, är en könsjukdom som drabbar både män och kvinnor.  Vårtorna kan vara svåra att bli av med och skapar stort obehag hos de som drabbas. Kondylom är en av de mest utbredda könsjukdomarna, både i Sverige och globalt och orsakas av HPV-virus. Mer om HPV-virus kommer du kunna läsa om i gästbloggen under kampanjen  

Kom ihåg: Det bästa skyddet mot livmoderhalscancer får du genom att kombinera vaccination med regelbundna cellprovtagningar hos gynekolog.

Vill du veta mer om R.E.D.D Free-kampanjen?  kolla på reddville.se och registrera dig!

All info kommer från http://hpv-vaccin.se/om-hpv
och http://www.reddville.se/reddfree.aspx


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa