Bönsoppa med kronärtskocka - Värmande soppa till kyliga dagar
I går åt vi en härlig soppa från linas kasse. En sådan här mörk höstdag gör sig en sådan här soppa allra bäst. Vi alla tyckte det var gott och bruschettan blev fantastisk !!
Recept på Bönsoppa med kronärtskocka (Recepten tillhör Linas matkasse)
Ingredienser:
Soppa:
Purjolök
Vitlök
2 förp vita bönor
1 burk örtmarinerade kronärtskockor
vitvinsvinäger
2 tärningar grönsaksbuljong
Riven ost
olja
Bruschetta:
4 tomater
1/2 kruka persilja
vitlök
olja
salt
svartpeppar
lantbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Strimla 1/2 purjolök. Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs löken tillsammans med 2
vitlöksklyftor i några minuter.
3. Häll ner 2 förp vita bönor, sköljda och avrunna, i grytan. Tillsätt 1 burk örtmarinerade
kronärtskockor och ca 1 msk av örtmarinaden (spara resten till punkt 6). Häll på 9 dl vatten, 2 tsk vitvinsvinäger och 2 tärningar grönsaksbuljong.
4. Koka upp och låt koka på svag värme i 5-10 minuter.
5. Bruschetta: Finhacka 4 tomater och 1/2 kruka persilja (spara lite att dekorera soppan med). Blanda tomat, persilja, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1/2 msk olja, lite salt och svartpeppar.
6. Pensla skivor av 1 lantbröd med örtmarinaden från kronärtskockorna och rosta i ugnen ca 5 minuter. Bred sedan tomathacket på brödet.
7. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan.
8. Servera soppan med 75 g riven ost, färsk persilja och varm bruschetta.
Smaklig måltid!
Kommentarer