Pastagratäng med kassler
Till middag lagade jag "Pastagratäng med kassler, broccoli och ostsås. Alla tyckte att det var gott:)
Recept på Pastagratäng med kassler
Ingredienser:
ca 400 g pasta
400 g kassler
200 g frysta broccoli buketter
körsbärstomater
Ostsås:
2 msk smör
3 dl grädd
3 dl mjölk
2 1/2 msk mjöl
3 dl västerbottenost
salt
svart peppar
muskot
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i små tärningar. Koka pastan "al denté".
Värm upp en kastrull, smält smöret , rör ner grädden och mjölken ( spara lite till att vispa ut mjölet med).
Vispa sist ner mjölredningen och låt sjuda, rör sedan ner kasslern i små tärningar, och låt sjuda i 10 minuter.
Tag bort den kokande såsen från plattan och rör ner osten under omrörning, det ska inte koka igen. Krydda med salt, peppar och muskot.
Blanda den kokta pastan, ostsås med kassler och broccoli och lägg allt i en smörad ugnsform. Garnera med körsbärstomater och gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter. Servera med sallad.
Recept på Pastagratäng med kassler
Ingredienser:
ca 400 g pasta
400 g kassler
200 g frysta broccoli buketter
körsbärstomater
Ostsås:
2 msk smör
3 dl grädd
3 dl mjölk
2 1/2 msk mjöl
3 dl västerbottenost
salt
svart peppar
muskot
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i små tärningar. Koka pastan "al denté".
Värm upp en kastrull, smält smöret , rör ner grädden och mjölken ( spara lite till att vispa ut mjölet med).
Vispa sist ner mjölredningen och låt sjuda, rör sedan ner kasslern i små tärningar, och låt sjuda i 10 minuter.
Tag bort den kokande såsen från plattan och rör ner osten under omrörning, det ska inte koka igen. Krydda med salt, peppar och muskot.
Blanda den kokta pastan, ostsås med kassler och broccoli och lägg allt i en smörad ugnsform. Garnera med körsbärstomater och gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter. Servera med sallad.
Kommentarer