"Lax med krämigt avorioris och sötsur sås"
Igår kom Linas matkasse och menyn för denna vecka låter god. Lax brukar vara populärt här hemma och barnen tycker om det. Idag har jag lagat receptet med lax och det smakar jättegott och är väldigt enkelt att göra. Det är så härligt med alla färger på grönsakerna, festligt :) Jag trodde inte att en sötsur sås skulle passa så gott tillsammans med lax, men det gör faktiskt. Smaklig måltid!
Tack Lina för ett till väl kombinerad recept :)
Recept på "Lax med krämigt avorioris och sötsur sås"
Ingredienser:
Avorioris
ca 600 g Laxfilé
1 Grön paprika
1 Röd paprika
1 Gul lök
250 g Morötter
Isbergssallad
Mango chutney
salt
svartpeppar
Maizena
Olja
Socker
Tomatpuré
Vitvinsvinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka 4 portioner avorioris enligt anvisning på förpackningen.
Skär ca 600 g laxfilé i 4 bitar och lägg i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Strö över 3/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter.
3. Skala 250 g morötter och skär i tunna strimlor (ca 0,5x4 cm). Skär 1 gul lök, 1 grön paprika och 1 röd paprika i jämnstora bitar.
4. Fräs morötter, lök och paprika i lite olja i en stekpanna tills de mjuknar. Krydda med lite salt. Blanda ner 3 msk mango chutney och 3 msk tomatpuré i stekpannan. Tillsätt 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk socker och 3 dl vatten. Rör ut 2 msk maizena i lite vatten och rör ner i såsen. Låt koka några minuter.
6. Finstrimla 1/2 isbergssallad och lägg upp i en skål.
7. Servera laxen med sötsur sås, ris och sallad.
Tack Lina för ett till väl kombinerad recept :)
Recept på "Lax med krämigt avorioris och sötsur sås"
Ingredienser:
Avorioris
ca 600 g Laxfilé
1 Grön paprika
1 Röd paprika
1 Gul lök
250 g Morötter
Isbergssallad
Mango chutney
salt
svartpeppar
Maizena
Olja
Socker
Tomatpuré
Vitvinsvinäger
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka 4 portioner avorioris enligt anvisning på förpackningen.
Skär ca 600 g laxfilé i 4 bitar och lägg i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Strö över 3/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter.
3. Skala 250 g morötter och skär i tunna strimlor (ca 0,5x4 cm). Skär 1 gul lök, 1 grön paprika och 1 röd paprika i jämnstora bitar.
4. Fräs morötter, lök och paprika i lite olja i en stekpanna tills de mjuknar. Krydda med lite salt. Blanda ner 3 msk mango chutney och 3 msk tomatpuré i stekpannan. Tillsätt 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk socker och 3 dl vatten. Rör ut 2 msk maizena i lite vatten och rör ner i såsen. Låt koka några minuter.
6. Finstrimla 1/2 isbergssallad och lägg upp i en skål.
7. Servera laxen med sötsur sås, ris och sallad.
Kommentarer