Kladdkakans dag firar Vi med "Kladdkaka med Philadelphia-glasyr"
Idag är det Kladdkakans dag och Vi som älskar den kunde inte motstå att baka en jättegod kladdkaka idag :) Receptet är enkel att göra och blir extra gott med en himmelsgod glasyr. Smaklig måltid!
Recepet på "Kladdkaka med Philadelphia-glasyr"
Ingredienser:
Till kaka:
100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
3 msk kakao
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Till glasyr:
100 g philadelphiaost
30 g smör ( i rums temperatur)
3 msk kakao
2 dl florsocker
Gör så här:
Kaka:
1- Sätt ugnen på 175 grader.
2- Smälta smöret och ställ åt sidan.
3- Vispa ägg och socker pösigt.
4- Tillsätt kakao och rör om.
5- Tillsätt mjölet och havregryn, och sist det smälta smöret och rör om.
6- Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
7- Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Glasyr:
1- Lägg philadelphiaost i en skål med smör och kakao. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet.
2- Sikta ner florsocker och rör om.
3- Bred glasyren på kakan.
Recepet på "Kladdkaka med Philadelphia-glasyr"
Ingredienser:
Till kaka:
100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
3 msk kakao
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Till glasyr:
100 g philadelphiaost
30 g smör ( i rums temperatur)
3 msk kakao
2 dl florsocker
Gör så här:
Kaka:
1- Sätt ugnen på 175 grader.
2- Smälta smöret och ställ åt sidan.
3- Vispa ägg och socker pösigt.
4- Tillsätt kakao och rör om.
5- Tillsätt mjölet och havregryn, och sist det smälta smöret och rör om.
6- Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
7- Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Glasyr:
1- Lägg philadelphiaost i en skål med smör och kakao. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet.
2- Sikta ner florsocker och rör om.
3- Bred glasyren på kakan.
Kommentarer