Spagetti Bolognese
Varför inte fira måndag med en nylagad klassisk italiensk vardagsrätt som är god och enkel att göra och förståss, en rätt Vi alla tycker mycket om :-)
Recept på "Spagetti Bolognese"
Ingredienser:
400 gram köttfärs
1 st gul lök, finhackad
1 st morot, finhackad
2 st vitlöksklyfor, finhackad
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 msk tomatpuré
1 dl rött vin
1 burk krossade tomater av bra kvalité
4 msk mjölk
1 msk worchestershiresås
salt och svartpeppar
Olivolja
Till servering:
400 g Spaghetti
nyriven parmesanost
Gör så här:
1- Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.
2- Tillsätt lök, vitlök och morot.
3- Stek ytterligare ca 1 minut. Lägg i tomatpuré, rött vin och hela burken tomater och mjölken.
4-Smaka av med worchestershiresås. Låt koka upp och lägg i timjan och oregano, låt puttra ca 45 minuter under lock. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
4- Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta och parmesanost
Smaklig måltid!!
Kommentarer