Citronfräsch dillkyckling

Idag har vi lagat ett nytt recept från Tastelines matkasse, "Citronfräsch dillkyckling". Det är lättlagat  och smakar fräscht och gott.

Recept på "Citronfräsch dillkyckling"

Ingredienser:
ca 700 g tinad kycklinginnerfilé
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
2 dl grädde
1 tärning hönsbuljong
1/2 pkt fryst dill ( ca 17 g)
rivet skal och saft från 1/2 citron
smör eller olja

Sallad
1/2 isbergssallad
1/2 rödlök
100 g morötter
olja och vinäger

Gör så här:
Skala och finhacka gul lök och vitlök. Häll bort vätska från kycklingpåsen. Hetta upp lite smör eller olja i en gryta eller stekpanna och fräs löken under omrörning. Tillsätt kycklingen och låt den steka på båda sidor. Salta och peppra. Tillsätt grädde, buljong, dill, citronskal och saft till grytan och låt det puttra i 5 min.

Sallad:
Skölj salladen och skala morötter. Skär morötterna och salladen i bitar. Skala och strimla rödlöken. Blanda alltsammans i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Servera dillkycklingen med ris och sallad.

Kolla på Middagshjälpen.se för mer inspiration.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa