"Pluras pasta carbonara med salami"

Plura Jonsson är veckans gästkock hos Tastelines matkasse. Vi lagade Pluras pasta carbonara med salami och den smakar gott. Det rivna skalet från en citron ger extra frisk smak till pastan. Barnen  tyckte också att pastan var god.


Recept på "Pluras pasta carbonara med salami" ( från Tastelines matkasse)


Ingredienser:
ca 400 g pasta
ca 300 g salami i bit
4 ägg
1/ dl grädde
150 g riven parmesanost
Rivet skal från en citron
salt och svartpeppar
1 kruka grovhackad persilja
olivolja


Gör så här:
Börja med att sätta på en kastrull med riktigt saltat vatten till pastan.
Vispa äggen med grädden och den rivna parmesanosten ( spara lite av osten till servering). Krydda med nymalen svartpeppar.
Tvätta citronen och riv skalet och tillsätt till äggsmeten. Salta försiktigt.
Ta bort plasten från salamin ( om det finns) och skär den i 4 mm skivor och skär sedan i stavar, också de 4 mm breda, halvera sedan salamistavarna. När pastan är färdig-kokt, stek salamin hastigt i lite olja i en stor stekpanna, tillsätt pastan lite i taget och vänd om hela tiden. Vänd ner den hackade persiljan.
Häll sedan över äggsmeten och ta pannan från värmen. Blanda om ordentligt.

Servera pastan med riven parmesan och krydda med mer svartpeppar.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Köttbullar med must

God och krämig Broccoli- Blomkål och potatissoppa